Grlić zabio i asistirao u pobjedi Duisburga

2. Bundesliga

Grlić zabio i asistirao u pobjedi Duisburga

Edmir Škorić

Duisburg je u drugom kolu 2. njemačke Bundeslige, na svom terenu, nadigrao Ingolstadt (4:1). Strijelac i asistent za domaće bio je i bivši bh. reprezentativac Ivica Grlić.

Duisburg je i u drugom kolu 2. Bundeslige ostvario pobjedu i to bez većih problema. Naime, na Schauinsland-Areni savladan je Ingolstadt rezultatom 4:1.

Poveli su domaći golom bvišeg bh. reprezentativca Ivice Grlića u 4. minuti. Desetak minuta kasnije, Maierhofer je na ubačaj Grlića pogodio za 2:0. Dva minuta kasnije, isti igrač povisuje na 3:0. Golom Hofmanna gosti u 20. minutu uspijevaju smanjitim, ali Sahan u 59. minutu postavlja konačnih 4:1. Grlić je odigrao svih 90 minuta za Duisburg.

U drugoj danas odigranoj utakmici 2. kola, Furth je u Berlinu savladao ekipu Uniona (1:2). Pogotcima Mullera i Nothe su gosti imali prednost od dva gola nakon sat vremena igrem, a poraz je domaćoj ekipi ublažio Kolk u 71. minutu.

2. Bundesliga, 2. kolo:

Duisburg - Ingolstadt 4:1
Union Berlin - Furth 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.