Grongolm se vraća u reli

Iako se povukao 2007.

Grongolm se vraća u reli

Markus Grongolm, dvostruki svjetski prvak u reliju, na kratko će se povući iz zaslužene penzije pošto će učestovati na Reliju Portugala u privatnom “Subaruu”. Prema njegovim riječima, odluku je donio ranije nakon dužeg razmišljanja.

“Odlučio sam prije nekoliko dana“, rekao je 41-godišnji Finac i nastavio:
”Dobro je što se vraćam. Svi me gledaju, pitaju se da li sam možda lud, ali zašto ne bih ponovo vozio i zabavljao se.”

Gronholm je titule prvaka svijeta u reliju osvajao 2000. i 2002. godine za Peugeot, a u penziju je otišao krajem 2007. godine.
”Cilj mi nije pobjeda jer trenutno želim da poredim moju brzinu sa sadašnjim vozačima na nekoliko prvih etapa. Najvažnije je da osjećam samopoudanje i zadovoljstvo. Vraćam se mojoj velikoj ljubavi i upoznat sam sa svim ispitima”, kazao je Finac.
Reli Portugala na rasporedu je od 2. do 5. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.