Groningen konačno slavio, Memišević na nivou

Holandska liga, 6. kolo

Groningen konačno slavio, Memišević na nivou

Fudbaleri Groningena uspjeli su večeras doći do prve ovosezonske pobjede.

Groningen je u prvom susretu 6. kola holandske Eredivisie na gostujućem terenu savladao Utrecht, a konačan rezultat nakon 90 minuta glasio je 5:1. 

Gosti su odlično otvorili utakmicu. Nakon prvog poluvremena Groningen je zahvaljujući golovima Idrissija imao prednost od 2:0, a iako je u 60. minuti Živković smanjio vodstvo, bilo je jasno da će se Utrecht teško vratiti u meč.

Tokom čitave utakmice Groningen je djelovao mnogo opasnije i u konačnici je uspio postići još tri pogotka za konačnih 5:1 na stadionu Galgenwaard.  

Za Groningen je cijeli susret na visokom nivou odigrao bh. internacionalac Samir Memišević. Njegov tim se nakon pobjede nalazi na 12. poziciji.

Eredivisie, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Utrecht - Gronignen 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi