Groningen prekinuo pobjedonosni niz Električara

Eredivisie Holandije

Groningen prekinuo pobjedonosni niz Električara

Sjajan pobjedonosni niz PSV Eindhovena iznenađujuće je prekinut večeras u 30. kolu Eredivisie Holandije.

Električari su na domaćem terenu poraženi od Groningena rezultatom 3:2. Početak utakmice nije dao naslutiti šta će se na kraju dešavati. PSV je poveo u trećem minutu preko Depaya.

Ekspersni preokret Groningena kreirali su Živković i Kostić golovima u 18. i 20. minutu susreta. Do kraja poluvremena PSV je uspio izjednačiti preko Locadie iz penala u 36. minutu. Iako se u nastavku očekivao uragan domaćina, jedini pogodak postigli su gosti.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Chery u 64. minutu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Heracles je pogotkom u posljednjim sekundama utakmice došao do važne pobjede nad Nijmegenom. Konačan rezultat glasio je 1:2, a pogađali su Davidson i Amoah za pobjednički tim odnosno Higdon za domaćina. Zanimljivo je da je odlučujući pogodak postignut u momentima kada su gosti imali igrača manje obzirom da je isključen Te Wierik.

Vitesse je na domaćem terenu prosuo nova dva boda. Heerenveen je zasluženo došao do remija, a konačan rezultat glasio je 2:2. Havenaar i Traore pogađali su za Vitesse, dok su strijelci za Heerenveen bili Finnbogason i Basacikoglu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.