Kada ide onda ide, ali loše: Bivši svjetski prvak prvo dobio direkan crveni karton, a zatim i otkaz

Grosskreutzu baš ne ide

Kada ide onda ide, ali loše: Bivši svjetski prvak prvo dobio direkan crveni karton, a zatim i otkaz

Esmer Oštraković

U centar pažnje njemačkih medija dospio je bivši reprezentativac ove zemlje, Kevin Grosskreuzt, a razlog je čudna situacija u kojoj se našao.

Naime, Grosskreutz je trener i igrač amaterskog tima koji igra u petoj ligi, a uspio je dobiti direktan crveni karton u 34. minuti.

Glavni arbitar ove utakmice čuo je da Grosskreuzt "vrijeđa" protivničke igrače, a sudija mu je odlučio pokazati put u svlačionicu.

"Rekao sam saigraču nešto ovako: 'Pusti idiote da slave'. Rekao sam to očito preglasno i sudija mi je zato dao crveni karton. Nadam se da ću dobiti samo dvije utakmice kazne. Pauza će mi doći jako dobro jer me još uvijek boli lijeva ruka", rekao je nakon utakmice Grosskreutz.

Sa druge strane glavni sudija, Martin Gratzla, rekao je da nije bitno kome je Grosskreutz uputio takve riječi i da to ne može raditi.

Nakon svega toga on je dobio otkaz na klupi tima koji je vodio, zajedno sa pomoćnicima Svenom Thormannom, Dinom Dzaferoskim i Markom Onuckeom.

Grosskreutz je ekipu TuS Bovinghausena preuzeo u decemru prošle godine, a otkaz je dobio nakon pet uzastopnih utakmica bez ostvarene pobjede.

"O smjeni smo razgovarali i ranije. Nastavit ću igrati nogomet u nižim ligama", rekao je za Bild ovaj bivši igrač Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Grosskreutz je za Borussiju Dortmund igrao od 2009. do 2015. godine, a nakon toga prešao je u ekipu Galatasaraya.

Igrao je zatim još za Stuttgart, te se nastavio baviti fudbalom u nižim ligama Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi