Grotlo Mejdana nosilo BiH do pobjede nad Kosovom

Rukometaši slavili pobjedu

Grotlo Mejdana nosilo BiH do pobjede nad Kosovom

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Mejdanu selekciju Kosova rezultatom 41:25.

Do nove pobjede u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, naša rukometna selekcija je stigla relativno lako.

Doduše, Kosovo je na otvaranju bilo izuzetno opasno, te su u jednom trenutku napravili seriju od 3:0, te su poveli sa 7:6.

Ipak, nakon minute odmora koju je tražio selektor Dragan Marković, stvari kreću u pravom smjeru. Do poluvremena je naša selekcija lagano podigla ritam igre, te su na odmor otišli s pet golova prednosti, 18:13.

Nastavak donosi potpunu dominaciju naše selekcije. Kosovo je potpuno palo, razlika se povećavala iz napada u napad, te je pobjednik bio poznat već sredinom igre u drugom poluvremenu.

Publika u Mejdanu je bodrila bh. tim do samog kraja, te je naša selekcije stigla do treće pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Najefikasniji u redovima naše selekcije bio je Alen Ovčina, koji je postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi