Grude opet u elitnom rangu

Grude opet u elitnom rangu

Košarkaši Gruda novi su prvaci A1 lige Herceg-Bosne i u idućoj sezoni sudionici najvišeg ranga bosanskohercegovačke košarke.

Naime, u finalu A1 lige Herceg-Bosne košarkaši iz Gruda slavili su i u drugom susretu u ogledu s ekipom Posušja, ovoga puta na parketu u Posušju, rezultatom 73:68 i na taj način ostvarili veliki uspjeh. 

Pred oko 300 gledatelja Grude je u ovom susretu predvodio iznimno raspoloženi Ječić s 23 poena, dok je kod domaćih ponajbolji igrač bio Rezo s 21 poenom. 

Povjerenik natjecanja u A1 ligi Herceg-Bosne, Božo Bošnjak, uputio je čestitku igračima i vodstvu KK „Grude“ na osvojenom prvom mjestu u A1 ligi Herceg-Bosne i plasmanu u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.