Grujić potpisao za Voždovac

Bivši član bh. reprezentacije

Grujić potpisao za Voždovac

Jedan od fudbalera koji na kraju prošle sezone nisu produžili ugovor sa Borcem je Vladan Grujić, nekadašnji član bosanskohercegovačke reprezentacije.

Iako je donedavno razmišljao o okončanju karijere, iskusni Grujić (34) je nakon kraćih pregovora uspio pronaći zajednički jezik sa čelnicima Voždovca i u narednoj sezoni će biti od velike koristi srbijanskom superligašu. 

"Dogovorili smo saradnju na godinu dana, a s obzirom da će mi Voždovac sigurno biti posljednji klub u profesionalnoj karijeri, dogovoreno je da mogu njihov dres da nosim i jednu polusezonu ako odlučim da ranije okačim kopačke o klin", izjavio je Grujić.

Da će donedavni kapiten banjalučkog Borca biti veliko pojačanje za Voždovac potvrdio je i generalni direktor ovog kluba. 

"Grujić dolazi iz Borca i sa sobom nosi bogato međunarodno iskustvo. On je bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, tako da nema sumnje da će biti od velike važnosti za naš vezni red", riječi su Gorana Grikinića.

Podsjećamo, Grujić je za naš nacionalni tim debitovao 2002. godine i tokom karijere uspio je uknjižiti ukupno 26 nastupa. Pored Borca još je igrao za Crvenu zvezdu, Köln, Alaniju, Litex, Sarajevo, Moss, Laktaše, AEP Paphos, i Aris Limassol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.