Grupu F mnogi će zvati "Zlatanova grupa"

Nakon žrijeba grupa Lige prvaka

Grupu F mnogi će zvati "Zlatanova grupa"

Žrijebom u Monacu u četvrtak određene su grupe za novu sezonu najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja.

Titulu "grupe smrti" odnijela je grupa E u kojoj će igrati Bayern Munchen, Manchester City, CSKA i Roma, dok je nešto lakša grupa F. U ovoj grupi za plasman među 16 najboljih timova Evrope boriti će se Barcelona, PSG, Ajax i APOEL.

Ono što je interesatno za ovu grupu jeste Zlatan Ibrahimović. Sada se pitate vjerovatno kakve veze švedski napadač ima veze sa ovom grupom, a upravu nju bi mogli nazvati "Zlatanova grupa".

Naime, fudbaler PSG-a nosio je dres tri od četiri kluba iz ove grupe. U periodu od 2001. do 2004. nastupao je za Ajax, od 2009. do 2010. igrao je za Barcelonu, dok trenutno nosi dres PSG-a, čija je prva violina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.