Gruzijci se pobrinuli za senzaciju, turnir dobio veće gubitnike od Hrvata!

Gruzija je u osmini finala

Gruzijci se pobrinuli za senzaciju, turnir dobio veće gubitnike od Hrvata!

Admin Čaušević

Gruzija se pobrinula za najveće iznenađenje grupne faze Evropskog prvenstva nakon što je sa 2:0 pobijedila Portugal te se plasirala u osminu finala. Dalje je prošla i Turska.

Već u uvodnim minutama Gruzijci su stigli do vodstva kada je iz furiozne kontre mrežu Portugalaca zabio sjajni Kvaratskhelia.

Poslije toga su Portugalci pokušavali izjednačiti, nije da nisu imali svoje prilike, ali je nedostajalo prijeko potrebne energije za nešto više.

Sredinom drugog poluvremena Gruzijci su riješili pitanje pobjednika nakon što je poslije asistencije iz VAR sobe dosuđen penal.

Odgovornost je preuzeo Mikautadze te pogodio bez problema. To mu je bio treći gol na turniru s kojim je postao najbolji strijelac turnira.

Na drugom meču grupe F Turska i Češka su odigrali dramatičan meč. Pobjedu su slavili Turci golom u posljednjim momentima.

Oglasi

Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu. Calhanoglu je zabio za vodstvo Turaka, izjednačio je Soucek, a pobjednika je odlučio Tosun duboko u sudijskoj nadoknadi.

Nakon isključenja Baraka Turska je skoro sat vremena imala igrača više, ali je teškom mukom prošla dalje.

Na kraju je je Portugal završio kao drugi, Turska kao druga, a Gruzija kao treća i sve tri selekcije će igrati osminu finala.

Najveći gubitnik je svakako Mađarska kao trećeplasirana ekipa iz grupe A koja je posljednji meč odigrala još u nedjelju, ali do večeras čekala ishod.

Pobjeda Gruzije je eliminisala Mađare koji su na neki način i veći gubitnici od Hrvatske pošto su Vatreni ispali golovima u posljednjim minutama protiv Albanije i Italije.

Oglasi

Svi parovi osmine finala:

Nakon kompletirane grupne faze parovi Gruziju u nastavku turnira očekuje najteži moguće zadatak pošto će na megdan Španiji koja je pokazala najviše.

Parovi osmine finala koje starta sa dvije utakmice u subotu su sljedeći:

Španija - Gruzija
Njemačka - Danska

Portugal - Slovenija
Francuska - Belgija

Rumunija - Nizozemska
Austrija - Turska

Engleska - Slovačka
Švicarska - Italija

Mečevi osmine finala se počinju igrati već u subotu kada su na programu dvije utakmice.

U 18 sati će na teren reprezentativci Švicarske i Italije, dok od 21 slijedi duel Njemačke i Danske.

Top Komentari

5G_krompir
Da nisu Mošnjaci? Čekaj, pa oni se nisu ni kvalifikovali!?
2 8
Mux82
Respekt i svaka čast za Gruzijce. Dobar selektor, dobro posložena ekipa te, što je još važnije, timski duh na visokom nivou prave čuda! Naše primadone, počevši od klupskog pa do reprezentativnog nivoa, mogu mnogo toga naučiti iz večerašnjeg meča!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi