Gruzija sigurna protiv Holandije

Gruzija sigurna protiv Holandije

M. Šljivak

Košarkaši Gruzije savladali su danas u Tbilisiju selekciju Holandije 97:89, što im je osiguralo drugo mjesto u našoj grupi D kvalifikacija za Eurobasket u Sloveniji.


Domaćini su na početku napravili seriju 9:0, a tokom kompletnog susreta prednost Gruzije se vrtila oko desetak poena prednosti. Prva četvrtina je međutim završila sa "samo" plus četiri u korist Gruzije 25:21.

Ipak, već na poluvremenu domaća selekcija ima 11 poena prednosti, a na velikom odmoru rezultat je glasio 54:43.

I nastaval je onudio istu sliku na parketu. Gruzija je imala prednost između sedam i 16 razlike, a na kraju trećeg perioda imali su prednost od 72:59.

Završnih deset minuta pripalo je Holandiji 25:30 koja je tako uspjela spustiti vodstvo gositiju na pristojnih minus osam.

Jacob Pullen je sa 23 poena predvodio Gruziju, Markoishvilli i Sanikidze su dodali po 22, dok je Smeulders za gsote iz Holandije zabio također 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.