Gruzija slavila u Latviji, Zmajevi pobjedom prvi u grupi

Gruzija slavila

Gruzija slavila u Latviji, Zmajevi pobjedom prvi u grupi

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Gruzije savladala je kao gost selekciju Latvije 73:70, te su na taj način pomogli našoj reprezentaciji da eventualnom pobjedom nad Rumunijom dođu do prvog mjesta u grupi.

Očajnu prvu četvrtinu odigrale su ove dvije reprezentacije. Ubacile su zajedno svega 20 poena ( 13:7 za Latviju), no u nastavku su zaigrali mnogo bolje. Drugi period Gruzija je ubjedljivo dobilla 24:11, te su na poluvrijeme otišli vodstvom od sedam razlike 31:24.

Nastavak susreta je donio veoma zanimljivu košarku. Latvija je u posljednjoj minuti treće četvrtine došla do vodstva 44:43, no Gruzija je ipak u završnicu ušla sa tri razlike 48:45.

Ipak, u završnoj četvrtini Latvija nije stigla do preokreta, pa je Gruzija upisala pobjedu koja joj garantuje drugu poziciju u grupi, ali su i pomogli našoj reprezentaciji da pobjedom nad Rumunima osvoje prvo mjesto u grupi.

Manuchar Markoishvili je predvodio Gruziju sa 17 poena, Pullen i Pachulia su dodali po 15, dok su kod Latvije Dairis Bertrans i Kaspars Berzins ubacili po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.