Guarani žele prvu poziciju u grupi

Novi Zeland ima priliku za istorijski rezultat

Guarani žele prvu poziciju u grupi

Paragvaj je na ovo SP došao u želji da konačno prođe među osam najboljih, a u slučaju večerašnje pobjede nad Novim Zelandom imali bi otvoren put prema najboljih osam reprezentacija.

Ukoliko večeras Guarani pobijede All Whitese onda će biti prvi u grupi, što im u osmini finala donosi Dansku ili Japan, idealnog protivnika za prolazak među osam najboljih. S druge strane Novi Zeland je napravio već dosta toga i mogu večeras hladne i mirne glave ući u utakmicu.

Momčad Rickija Herberta je odigrala neriješeno sa Slovačkom i Italijom, te bi u slučaju večerašnje pobjede prošla dalje i ostvarila najbolji rezultat u istoriji. Čak i u slučaju da odigraju neriješeno, a to isto naprave Italija i Slovačka, All Whitesi bi mogli dalje, zavisno s kojom gol razlikom završe.

Gerardo Martino je odigrao prve dvije utakmice potpuno različito. Prvu protiv Italije se branio i uzeo bod, dok je u drugoj protiv Slovaka odličnom napadačkom igrom upisao pobjedu. Isti scenarij Argentinac na klupi Paragvaja najavljuje i za večeras.

Paragvaj je mnogo bolji tim. Napadački trio Valdez-Santa Cruz-Barrios može zabiti gol svakoj momčadi, ali kod Novog Zelanda odbranom komanduje Ryan Nelsen koji je već zustavio Gilardina i Iaqunitu, pa se sada nada da će i paragvajske napadače.  Paragvaj je veliki favorit, ali uspjeh All Whitesa u prethodnim utakmicama poziva na oprez.

Vjerovatni sastavi:
PAR: Villar – Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel – Vera, Caceres, Riveros – Barrios, Santa Cruz, Valdez.
NZL: Paston – Reid, Nelson, Smith – Bertos, Elliot, Vicelich, Lochhead – Killen, Fallon, Smeltz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije