Guardiola: Alba je veliko pojačanje za Barcu

Uživat će u njegovim igrama

Guardiola: Alba je veliko pojačanje za Barcu

Edmir Škorić

Bivši trener Barcelone, Josep Guardiola, pohvalio je Jordija Albu, te se raduje što će ga sljedeće sezone gledati u katalonskom dresu.

S Nou Campa je u četvrtak stigla potvrda da je postignut dogovr s Albom, koji je za 14 miliona eura odštete stigao iz Valencije, a 23-godišnji bek, koji briljira u dresu Španije na Euru u Poljskoj i Ukrajini, već je prošao La Masiju.

 

"Jordi Alba je veliko pojačanje. Uživat ću gledajući ga u Barceloni sljedeće sezone, jer je vrlo dobar igrač", izjavio je Guardiola za indonezijsku televiziju RCTI, osvrnuvši se i na svoj uspješan mandat u Barceloni:

 

"Imao sam privilegiju trenirati nevjerovatnu momčad, s filozofijom u kojoj svako vjeruje i igrače koji su vrlo talentirani, koji su težili tome da svaki dan budu sve bolji. To je tajna svih uspjeha koje smo imali".

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Najbolji igrač? Svi su dobri. Xavi, Messi i Iniesta imaju puno talenta, ali tu su bili i Carles Puyol, Victor Valdes, Thierry Henry i Samuel Eto'o. Zasluge pripadaju kompletnoj momčadi", dodao je 41-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije