Guardiola: Arsenal će napasti kao zvijer

Trener Bayerna uoči utakmice

Guardiola: Arsenal će napasti kao zvijer

Arsenal i Bayern iz Minhena danas se sastaju na Emiratesu u utakmici trećeg kola grupne faze Lige prvaka. 

Londonski klub se trenutno nalazi u teškoj situaciji. Nakon dvije odigrane utakmice na kontu nema niti jedan osvojeni bod, a šansu za iskupljenje će tražiti protiv razigranog i raspucanog Bayerna.

"Utakmica se igra 90 minuta, a na početku je uvijek 0:0, a ne šest bodova za Bayerna a nula za Arsenal. Još uvijek se nismo kvalifikovali i moramo pobijediti jednu od najboljih evropskih ekipa. Uopće me zanima imaju li oni bodova ili ne. Tim ima kvalitetne igrače i odlične tehničare. Teško je u Arsenalu pronaći igrača koji ne zna s loptom", rekao je na konferenciji za medije Pep Guardiola i dodao:

"Ovo je njihova posljednja šansa i dat će sve od sebe. Kada bismo mi dočekivali Arsenal u Minhenu sa nula bodova, igrali bismo kao zvijeri. To je njihova prednost, moraju pobijediti. Mi moramo odigrati inteligentno i kontrolirati igru."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiola se osvrnuo i dugogodišnji staž Wengera u Arsenalu.

"Siguran sam da ni u jednom klubu neću ostati 20 godina. Ljudima dosade treneri. U normalnim situacijama ni jedan trener ne bi ostao toliko dugo u jednom klubu. Ali Wenger je više od trenera, on je promijenio čitav klub," zaključio je španski trener. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.