Guardiolina izjava neće se svidjeti navijačima Manchester Cityja
FOTO - EPA

Neće kupovati napadača

Guardiolina izjava neće se svidjeti navijačima Manchester Cityja

Adnan Beganović

Aktuelni engleski prvak Manchester City neće ovog ljeta u svoje redove dovoditi napadača.

Iako mnogo stručnjaci smatraju da je Građanima prijeko potreban pravi napadač, ovog ljeta ga neće dovoditi. Bar tako tvrdi mernadžer Pep Guardiola.

"Nećemo kupiti napadača po trenutnim cijenama. To je nemoguće, ne možemo sebi priuštiti takve troškove. Svi klubovi imaju finansijske probleme, mi nismo iznimka", rekao je Guardiola.

Španski stručnjak mnogo očekuje od Gabriela Jesusa te Ferrana Torresa, koje je znao koristiti kao napadače u prošloj sezoni.

"Tu su Gabriel Jesus, Ferran Torres, koji su dobro djelovali na poziciji napadača. I u Akademiji imamo nekoliko zanimljivih mladih igrača, a mnogo puta smo igrali i sa lažnom devetkom", govori Guardiola.

Na kraju je Guardiola još jednom podvukao da će se teško odlučiti za kupovinu napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znate da u fudbalu je uvijek sve moguće. Ne znam šta se može dogoditi, možda i nekog kupimo, ali ako me sada pitate, onda ću reči da vjerovatno nećemo kupiti napadača". zaključio je Guardiola.

Podsjetimo, Manchester City je prije nekoliko sedmica napustio Sergio Aguero, a sa Građanima xe povezivao Harry Kane, no ako je suditi po Guardiolinim riječima, teško da će doći do njegovog dolaska u City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Kad imaš Kevina u ekipi i moja komšinica Šahza može igrati u napadu
3 1
MaDaj
lmfao.. zar im SS nije vec prodao Kane-a i Hallanda tri puta ove godine ??
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi