Guardiola izjavom o Ronaldu 'pecnuo' čelnike Real Madrida
Pep Guardiola je Barcelonu u El Clasicu vodio 14 puta, a kao pobjednik je izašao u 9 navrata, dok je 4 puta bivao poražen

Trener Cityja surovo iskren

Guardiola izjavom o Ronaldu 'pecnuo' čelnike Real Madrida

S. Grebović

Bivši trener Barcelone se pored komentara o igrama Cristiana Ronalda u Juventusu dotakao i predstojećeg El Clasica koji je na raspored sutra na stadionu Camp Nou.

Bivši trener Barcelone je većinom bio uspješan u El Clasicima, mada je ponekad znao i izgubiti od Ronalda i društva. U izjavi za španske medije, Guardila je rekao kako Madriđani teško mogu nadoknaditi izostanak jednog takvog igrača. 

"Ne mogu da nađu nikoga sličnog. On nije samo riješavao pogocima, ljudi greše kad kažu da nije timski igrač. Kada ti neko takav ode iz ekipe, izgubiš 50 ili 60 golova po sezoni, a to je nemoguće nadoknaditi", mišljenja je Pep.

Uostalom, Ronaldo je to dokazao i večeras postigavši oba pogotka u večerašnjem trijumfu Juvetusa u Empoliju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mediji na Pirinejima su ga pitali i šta misli o sutrašnjem El Clasicu.

"Jasno da su dva najbolja igrača u poslednjih desetak godina doprinijeli da Real i Barcelona dominiraju španskim fudbalom. Nema tu favorita, pogotovo zato što obojica neće biti tu. Barcelona je bliža pobjedi samo jer igra kod kuće, što opet ne mora biti i presudno", dodao je Guardiola koji smatra da Real pored svih problema nije baš toliki autsajder u sutrašnjem meču kako mnogi misle.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

owees
Koji je Real u pitanju, Sociedad ili neki iz druge,treće lige smiješno zaista i za treću ligu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti