Guardiola: Izvinjavam se za sve što se desilo

Komentarisao sukob na kraju meča

Guardiola: Izvinjavam se za sve što se desilo

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityju jučer su doživjeli težak poraz na domaćem terenu od Chelseaja (3:1) u meču 14. kola engleskog Premiershipa.

Izabranici Pepa Guardiole su prvi stigli do prednosti u ovom meču, ali su Plavci uspjeli doći do preokreta  i nova tri boda. Ružne scene dešavale su se na samom kraju meča kada su direktne crvene kartone dobili Kun Aguero i Fernandinho. Brazilac je "pocrvenio" jer je udario Fabregasa, a nakon svega oglasio se i Pep Guardiola.

"Ružno je da se utakmica završi na ovaj način, to mi se uopšte ne sviđa. Izvinjavam se za sve što se desilo u finišu meča. Mislim da Aguerov start nad Luizom nije bio namjeran, oba igrača su snažna i to je sve. Onda je Fernandinho došao jer je branio svoje saigrače. Nisam razgovarao s njim nakon meča, sve imamo na TV-u i vidjet ćemo šta će biti", rekao je Guardiola.

Igrače Cityja sigurno očekuju žestoke kazne zbog crvenih kartona, a mediji su već počeli špekulisati o suspenzijama. Navodno, Aguero bi zbog starta nad Luizom mogao biti suspendovan na tri utakmice, dok bi Fernandinho trebao dobiti četiri meča kazne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski stručnjak tokom meča imao je dosta prigovora na suđenje, ali je nakon meča istakao da sudija nije krivac što je njegov tim poražen u derbiju.

"Nismo pobijedili jer smo promašili mnogo prilika, a ne zbog sudijskih odluka. Ponosan sam kako su moji momci igrali i nadam se da će nastaviti ovako da se bore na terenu. Ipak, trebaju biti i dosta efikasniji u završnicama", dodao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi