Guardiola: Kompany? Umoran je, zato je morao napustiti igru

Nema svađe među njima?

Guardiola: Kompany? Umoran je, zato je morao napustiti igru

Edmir Škorić

Vincent Kompay nije baš u najboljim odnosima s trenerom Manchester Cityja Pepom Guardiolom.

Čitali ste vjerujemo sve o toj situaciji na Etihadu, o Pepovom režimu, pokušajima da se riješi nekih starijih igrača...

Međutim, Guardiola tvrdi da je Kompanyja u meču protiv Uniteda u srijedu izveo na poluvremenu zbog umora 30-godišnjeg stopera.

"Rekao nam je da je umoran i da nije spreman za drugo poluvrijeme, ali važno je da nije povrijeđen. Dobro je da se vraća", kazao je Pep, čiji tim nije slavio već šest utakmica, a Kompany definitivno ima određenih problema sa bivšim trenerom Barce i Bayerna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kompany je jedna od legendi Cityja, godinama je u klubu i s Građanima je osvojio povijesne naslove. Međutim, odavno je u drugom planu, mada treba istaknuti da je imao problema s povredama. Vidjet ćemo hoće li ga Pep, kada se u potpunosti oporavi, uvrstiti među 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi