Guardiola: Leicester nam je zaključao vrata za Mahreza

Trener Manchester Cityja nakon neuspjelog pokušaja

Guardiola: Leicester nam je zaključao vrata za Mahreza

Manchester City je posljednjeg dana prelaznog roka pokušao da angažuje Riyada Mahreza, ali bezuspješno. 

Građani su nudili oko 55 miliona funti, ali Leicester je navodno tražio mnogo više i transfer je propao. Trener Cityja Pep Guardiola nakon sinoćnje utakmice protiv WBA-a poručio je da je njegov tim i prošlog ljeta pokušao angažovati Alžirca, ali bezuspješno.

"On je fudbaler Leicestera. Svi znaju da smo pokušali, ali nismo mogli da priuštimo cijenu koju je Leicester tražio. To je razumljivo za mene. Pokušali smo da ga dovedemo i prošlog ljeta, ali oni su nam zaključali vrata, baš kao i sada. Nije bilo moguće da ga dovedemo. Vidjet ćemo šta će se desiti na ljeto", rekao je Pep.

Podsjetimo, Mahrez je sinoć odbio da igra za Leicester protiv Evertona u gostima u znak protesta, ali to mu nije donijelo ništa pozitivno jer je ipak ostao član ovog kluba i morat će sačekati do ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je tokom ove sezone u Premier ligi postigao osam golova uz isto toliko asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije