Guardiola: Liverpool može sigurno parkirati autobus

Poručio da će sve biti u redu

Guardiola: Liverpool može sigurno parkirati autobus

Endin Čaušević

Manchester City večeras na Etihadu dočekuje Liverpool u okviru revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Građani su u prvom meču na Anfieldu poraženi sa čak 3:0 i pred njima će večeras biti težak zadatak da pokušaju napraviti čudo i plasirati se među četiri najbolje ekipe u Evropi. Sigurno da će zanimljivo biti i na tribinama Etihada nakon prošlosedmičnog incidenta u Liverpoolu.

Naime, pred početak meča na Anfieldu domaći navijači gađali su autobus Manchester Cityja i uspjeli ga oštetiti. No, Pep Guardiola je na jučerašnjoj press konferenciji obećao da se to neće desiti autubusu Liverpoola večeras u Manchesteru.

"Ne morate me to ni pitati, naravno da se to neće desiti. Otkako sam ja ovdje to se nikada nije desilo na stadionu i protivnici su uvijek dolazili bez problema. U Liverpoolu se desilo i samo se pitam gdje je bila policija? Ovdje policija zna šta treba uraditi i siguran sam da će igrač i navijači Liverpoola biti sigurno. Mogu sigurno parkirati svoj autobus bilo gdje", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi