Guardiola: Ne želimo smetati Realu

Guardiola: Ne želimo smetati Realu

Edmir Škorić

Barcelonin trener Pep Guardiola nije zabrinut oko toga hoće li se finale Kupa kralja odigrati na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeuu.  

Barcelona i Athletic Bilbao igrat će u ovogodišnjem finalu Kraljevskog kupa. Realov stadion predložen je kao potencijalno mjesto za odigravanje utakmice zbog 85.000 kapaciteta, ali i ostalih pratećih sadržaja, kao što je recimo dovoljan broj hotela za sve one navijače koji žele uživo gledati utakmicu.

 

Iz  Reala su odlučni da ne ugoste finale u kojem oni ne nastupaju, dok su se ranije čelnici Barce i Athletica složili da bi se susret trebao odigrati upravo na Santiago Bernabeu.

 

"Ne osjećam se kao da idem na mjesto gdje nas ne žele primiti. Nećemo ići na mjesto gdje nas neće poštovati. Bernabeu je bilo najbolje mjesto, ali ako nas ne žele, nećemo ni ići. Ne želimo im smetati", izjavio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Barca i Athletico su se u finalu sastali i 2009. godine. Tada je susret odigran na Mestalli u Valenciji, a navijači oba kluba (Katalonci i Baskijci) izviždali su himnu Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti