Guardiola odavno ima plan za Harta
Foto: EPA

Davno odlučio da ga proda

Guardiola odavno ima plan za Harta

Midhat Šljivak

Dugogodišnji golman Manchester Cityja Joe Hart napustiće ovaj klub u narednim danima.

Novi menadžer Građana Pep Guardiola odlučio je 29-godišnjem čuvaru mreže zahvaliti na saradnji, te Hart uveliko traži novi klub.

Planirano se španski stručnjak riješio Harta. Engleski The Guardian tvrdi kako Guardiola već od februara, kada je bilo jasno da preuzima City, ima plan da se riješi ovog golmana.

Uveliko mu je tražio zamjenu. Prvo je pokušao angažovati Marca-Andrea ter Stegena, ali se na kraju zadovoljio njegovim klupskim kolegom iz Barcelone, Čileancom Claudiom Bravom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Hart nakon 10 godina napustiti ekipu s Etihada s kojom je osvojio pet trofeja i za koje je odigrao 347 utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi