Guardiola preuzima City
Foto: EPA

Guardiola preuzima City

Midhat Šljivak

Pep Guardiola od naredne sezone će s klupe predvoditi Manchester City.

Kako navodi Bein Sport, Guardiola je dogovorio sve uslove oko preuzimanja Građana, te će od naredne sezone predvoditi s klupe ovaj tim.

Dugo se već spominje mogućnost da 44-godišnji španski stručnjak preuzme tim s Etihada. Čak je i ovog ljeta bilo kombinacija u kojima bi preuzeo City, ali je na kraju ostao u Bayernu.

S bavarskim velikanom je osvojio naslov prvaka Njemačke, a na klupi Bayerna se nalazi od 2013. godine.

Guardiola je najveći dio trenerske karije proveo u Barceloni, gdje je proveo i najveći dio igračke karijere. 

Na klupu Barcelone došao je 2008. godine i osvojio je tri titule prvaka Španije u nizu, te dva kupa Kralja. S katalonskim timom je dva puta bio prvak Europe, te je dva puta na vrhu svijeta.

Pep Guardiola važi za jednog od najboljih i najuspješnih trenera na svijetu u ovom trenutku, a Manchester City bi bio novi izazov i nova prilika za dokazivanje. 

Za očekivati je da će se u Engleskoj naći pod velikim rezultatskim pritiskom. Klub s Etihada ima ambicije prema naslovu prvaka, te u Evropi, gdje čekaju prvi pravi iskorak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U engleskom klubu smatraju da je Guardiola dovoljno kvalitetan da ispuni njihove ambicije.




Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.