Guardiola: Real najbolji u protekloj deceniji? Ne, ima boljih!
Pep Guardiola nije mogao da mirno sluša hvalisanje iz Madrida. Odlučio je da nekoliko rečenica posveti Realu sa kojim je godinama bio veliki rival (Foto: EPA)

Menadžer Manchester Cityja o Kraljevima

Guardiola: Real najbolji u protekloj deceniji? Ne, ima boljih!

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola iskoristio je press konferenciju svog tima kako bi govorio o madridskom Realu.

Španskog stručnjaka i legendu Barcelone isprovocirala je izjava trenera Reala Santiaga Solarija, koji je nazvao Kraljeve najboljim timom svih vremena.

"Real Madrid je najbolji tim ovog stoljeća, ali i u historiji fudbalske igre. Također, najbolji je u protekloj deceniji", riječi su trenera Reala Santiaga Solarija.

Guardiola je zbog toga odlučio reagovati. On ne smatra da to nije baš tako kako Solari tvrdi.

"Znam da me navijači Reala ne vole i da bi bilo lijepo da ih nazovem najboljim jer su osvajali Ligu prvaka u protekle tri godine. U tome jesu najbolji u protekloj deceniji, ali nisu najbolji kada se računaju lige, kupovi i ostali trofeji. Juventus, Bayern i Barcelona su osvojili šest ili sedam titula, a Real dvije. Uvjeren sam da Solari razumije šta govorim i da su zadovoljni mojim odgovorom", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester City je trenutno drugoplasirani tim engleskog Premiershipa sa 62 boda i imaju tri boda manje od vodećeg Liverpoola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
druze moje ja sam Navijac Bajerna i ne slazem se sa tobom a ni sa textopiscem. Juve je za klasu bolji od navedenih klubova samo sto su ih realno poktali u ligi prvaka. Bajern je katastrofa a Barselona za klasu losija vec sto je bila. Juventus par stolica pa ostali
3 11
Mase007
Ljubomorno Katalonsko smece logikaa :)
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi