Guardiola: Salah? Daleko od Aguera...

Pep govorio pred današnji derbi na Anfieldu

Guardiola: Salah? Daleko od Aguera...

Edmir Škorić

U Engleskoj se danas igra derbi između Liverpoola i Manchester Citya.

Na Anfieldu nas čeka okršaj dvije prvoplasirane ekipe koje imaju po 19 bodova i još uvijek nisu upisale poraz.

Osim toga, poznavajući stilove igre timova Jurgena Kloppa i Pepa Guardiole, za očekivati je sjajan i efikasan nogomet, a pred ovu utakmicu bilo je raznih usporedbi, pa tako ona između Sergija Aguera i Mohameda Salaha, ali je Pep kazao da je Argentinac ipak level više u odnosu na Egipćanina.

"Salah je mlađi i bila je to njegova prva sezona nakon povratka u Englesku, a vidjet ćemo u budućnosti koliko može. Tip koji zabije 50 golova u sezoni sigurno uvijek ima kvalitet, ali nogomet je takav, usponi i padovi su sastavni dio njega", rekao je Pep, pa je nastavio:

"Salah ostaje izvstan igrač i postići će dosta golova u budućnosti, ali Sergio postiže golove već osam ili devet godina. Za Salaha je ovo bila prva godina, vidjet ćemo koliko će napraviti za sedam ili osam godina".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

DamirT
Aguero bog za navikanog Salaha
5 21
rajvosa46
realno i jeste
9 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti