Guardiola: Samo je jedan igrač bolji od De Bruynea

Pep hvalio Belgijanca

Guardiola: Samo je jedan igrač bolji od De Bruynea

Od Kevina de Bruynea je, prema mišljenju Pepa Guardiole, danas bolji samo Lionel Messi. 

Manchester City je sezonu u Premiershipu otvorio na fenomenalan način i u pet utakmica je osvojio maksimalnih 15 bodova, a bez sumnje velike zasluge za to pripadaju Kevinu de Bruyneu koji je jedan od glavnih igrača u timu.

"De Bruyne je poseban igrač. On sve kreira, bez lopte je pravi borac, a s loptom jasno vidi apsolutno sve. Uvijek donosi prave odluke. Zato je on igrač koji je na posebnom nivou, a mi imamo sreće što je kod nas. Nadam se da će uživati u ovom sjajnom fudbalu", izjavio je Guardiola za britanske medije. 

Kada je u pitanju najbolji igrač u Premiershipu, Guardiola ne izdvaja nikoga. 

"Naravno da je De Bruyne jedan od najboljih. U to nema sumnje. Međutim, da bi bio najbolji moraš pobjeđivati. Ako možeš da osvojiš titule, onda možeš i da budeš najbolji", istakao je Španac. 

Britanski novinari pitali su Guardiola gdje se De Bruyne rangira među najboljim igračima koje je trenirao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On jeste jedan od najboljih. Moramo da pomenemo i Messija. On možda može da sjedi sam za stolom kome niko ne može da priđe, ali Kevin može da sjedi za stolom pored", riječi su Guardiole. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi