Guardiola: Sanjao sam tada o dolasku u Juventus
Guardiola je želio igrati sa Zinedineom Zidaneom u Juventusu

Trener Cityja se prisjetio svojih igračkih dana

Guardiola: Sanjao sam tada o dolasku u Juventus

S. Pašalić

Pep Guardiola je svoju trenersku karijeru počeo 2007. na klupi drugog tima Barcelone.

Nakon toga je Španac vodio prvi tim Barcelone i sa njim ostvario brojne uspjehe, a zatim i minhenski Bayern, da bi od 2016. godine preuzeo Manchester City, čiji je trener i danas.

Guardiola je veći dio svoje igračke karijere proveo u Barceloni, a još je nastupao za Bresciju, Romu, Al Ahli i Dorados de Sinaloa.

Ipak, on nikada nije igrao za Juventus, a na press konferenciji nakon žrijeba parova osmine finala Lige prvaka je otkrio da je imao veliku želju da potpiše za ovaj klub, ponajviše jer je želio igrati sa Zinedineom Zidaneom.

Manchester City će u nokaut fazi Lige prvaka igrati protiv Real Madrida koji vodi Zinedine Zidane, a Guardiola je iskoristio trenutak nakon žrijeba da pohvali Francuza i istakne da je uvijek želio igrati s njim.

"To se nikada nije dogodilo, ali sanjao sam o igranju sa Zidaneom", rekao je Guardiola na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih da sam igrao u Juventusu s njim. Moj dojam je da je nevjerovatna osoba, kako podnosi pritisak."

"Divim mu se i stvarno je dobro imati takve ljude. Bit će mi zadovoljstvo ponovo ga vidjeti.", dodao je Guardiola.

Top Komentari

gaaazziiijjaaaaa
PRAVI GOSPODIN.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi