Guardiola se oglasio o Agueru i Kompanyju

Na press konferenciji

Guardiola se oglasio o Agueru i Kompanyju

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Southamptona govorio o statusu Sergija Aguera i Vincenta Kompanyja u klubu sa Etihada.

Kao što je već poznato, na utakmici protiv Barcelone Aguero je ostao na klupi za rezervne igrače i to nije prvi put ove sezone da nije starter, dok Kompany čak nije bio ni u konkurenciji za meč koji je City izgubio s visokih 4:0.

Guardiola je i na konferenciji za medije dobio pitanja vezana za ovaj dvojac, na koja je dao jasan odgovor.

"Nije tačno da sam prekrižio ta dva fudbalera. Kada je Kompany u formi, on je pravi stoper i uvijek ću računati na njega. Jednostavno nije bio potpuno spreman za utakmicu protiv Barcelona koja je bila veoma zahtjevna. Aguera sam ostavio na klupi iz nekih taktičkih zamisli. Želio sam dodati jednog igrača više u vezni red i tako se prilagoditi protivniku. Izgubili smo sa 4:0 i ja snosim krivicu za to. Da smo pobijedili u Barceloni, bio bih genije", rekao je Guardiola, te poručio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sljedeći put kada neko zaključi da ne računam na Aguera neka me slobodno nazove i pita za to. Cijenim Aguera i kao fudbalera i kao čovjeka, a ako nekad odluči napustiti City, to će biti njegova odluka".

Manchester City i Southampton svoj meč 9. kola Premier lige igraju u nedjelju od 14:30 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi