Guardiola se remijem oprostio od Primere

Guardiola se remijem oprostio od Primere

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Pep Guardiola remijem se oprostio od španske Primere. Katalonci su u posljednjem 38. kolu odigrali neriješeno na gostovanju  kod ekipe Betisa rezultatom 2:2.

Barcelona je bolje ušla u utakmicu i nakon devet minuta igre došli su do vodstva. Xavi je odlično izveo korner, najviši u skoku bio je Sergio Busquets koji glavom pogađa mrežu domaćih za 1:0.

Imali su Katalonci još nekoliko veoma dobrih pokušaja u prvom poluvremenu, no svi šutevi izabranika Pepa Guardiole završili su u rukama veoma dobrog golmana Betisa Barriage, ili pak izvan okvira gola tima iz Seville.

Nastavak utakmice donio je mnogo bolju igru Betisa. Barcelona je u 53. minuti ostala bez Danija Alvesa koji je zaradio drugi žuti karton, te je morao ranije pod tuš, da bi Betis u 71. minuti stigao do izjednačenja.

Santa Cruz je uposlio Rubena Castra koji lijepim lobom matira Victora Valdesa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži Valdesa. Etxebarria je odličnom loptom pronašao Rubena Castra koji bježi odbrani Barcelone, te mirno pogađa za preokret Betisa i vodstvo od 2:1. Messi je u prvoj minuti sudijske nadoknade imao najbolju priliku za izjednačenje. Šutirao je veoma dobro iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodla stativu.

Ipak, samo minut kasnije Keita je donio jedan bod Barceloni. Montoya je ubacio,a Keita veoma lijepo pogodio za konačnih 2:2.
szólj hozzá: Betis Barcelona 2:2 ALL GOALS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.