Guardiola spremio posebnu taktiku za Liverpool!

Laporte će imati samo jedan zadatak

Guardiola spremio posebnu taktiku za Liverpool!

Endin Čaušević

Veliki engleski derbi između Liverpoola i Manchester Cityja igra se večeras na Anfieldu u okviru četvrtfinala Lige prvaka.

Voljom žrijeba u četvrtfinalu sastaju se dva engleska kluba koji su ove sezone u Premiershipu možda pokazali i najviše. Liverpool je jedini klub ove sezone koji je uspio poraziti mašineriju Pepa Guardiole u domaćem prvenstvu i zbog toga imaju razloga na Etihadu da se pribojavaju večerašnjeg protivnika.

Naravno, za City će najveća prijetnja biti Mohamed Salah koji ove sezone igra u životnoj formi. Egipćanin je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 41 utakmicu u svim takmičenjima i postigao je čak 37 golova. No, engleski mediji navode da je Guardiola spremio posebnu taktiku za Salaha.

Španski stručnjak ne želi dozvoliti da Salah ponovo presudi njegovu ekipu, pa je smislio posebnu taktiku za Egipćanina. Prema pisanju Timesa trener Cityja odlučio je da će večeras na poziciji lijevog beka biti Aymeric Laporte koji je zimus stigao iz Athletic Bilbaa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Laporteova prirodna pozicija je u sredini odbrane, no sigurno da će dati svoj maksimum ukoliko dobije novi zadatak od Guardiole. Navodno, Laporte će imat jedan jedini zadatak, a to je da zaustavi Salaha!

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi