Guardiola: Stuttgart je naš najveći protivnik

Španac pretjerao u pohvalama

Guardiola: Stuttgart je naš najveći protivnik

Trener Bayerna Pep Guardiola je uoči utakmice protiv Stuttgarta dao veoma zanimljivu izjavu, koja je odjeknula Njemačkom.

U 12. kolu se Bavarci sastaju sa Stuttgartom, koji je tek 15. tim na tabeli Bundeslige, ali se ipak ne očekuje tako lagan posao za aktuelnog prvaka Njemačke. Posebno ne nakon Guardioline izjave, koji je malo pretjerao.

"Oni su ekipa koja je na drugom mjestu po broju stvorenih prilika. Dakle, to nije Borussia Dortmund, Schalke, Wolfsburg već Stuttgart. Sviđa mi se njihov način igre i imam puno poštovanja prema njima", rekao je Guardiola, te dodao:

"Protiv Bayerna smo slavili sa 5:1, ali smo dobro igrali samo 35 minuta. Takvom igrom sigurno nećemo osvojiti Ligu prvaka, moramo to popraviti. Trenutno mislimo na Stuttgart, koji je naš najveći protivnik".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bez obzira na ove riječi trenera Bavaraca, sve osim Bayernove ubjedljive pobjede na domaćem terenu bi bilo pravo iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.