Guardiola: Yaya Toure će igrati samo pod jednim uslovom

Očekuje izvinjenje od njegovog agenta

Guardiola: Yaya Toure će igrati samo pod jednim uslovom

Endin Čaušević

Ekipa Manchester Cityja u novoj sezoni pruža odlične partije, a navijači su oduševljeni novim trenerom Pepom Guardiolom.

Španski stručnjak je ovog ljeta stigao na Etihad i odmah je uveo nekoliko značajnih promjena. Joe Hart je morao napustiti City, dok Yaya Toure utakmice gleda sa klupe za rezervne igrače. Prije nekoliko sedmica njegov agent je izjavio da je Guardiola smeće, te da Toure ne zaslužuje ovakav tretman u Cityju.

Nakon svih optužbi na račun španskog stručnjaka, Guardiola se konačno oglasio, te je objasnio pod kojim uslovom će Toure ponovo zaigrati za Građane.

"Bilo mi je teško da ga izostavim sa spiska za Ligu prvaka, ali njegov agent je najzaslužniji što se to desilo. Sve dok od njega ne dobijem izvinjenje Toure više neće igrati za City. Onog trenutka kada kaže da mu je žao što je to rekao Toure će ponovo biti u mojim kombinacijama", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi