Gundogan: Guardiola je genije

Hvalio novog trenera

Gundogan: Guardiola je genije

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan biranim riječima je govorio o Pepu Guardioli. 

Gundogan je u ljetnom prijelaznom roku odlučio Borussiju Dortmund zamijeniti sa Manchester Cityjem, a u razgovoru za inostrane medije usporedio je Kloppa i Guardiolu s kojim danas sarađuje u Engleskoj.

"Obojica su menadžeri svjetske klase sa svojim kvalitetama. Ne bi bilo pošteno da kažem da je Jurgen emotiviniji, ali kada ga vidite kako proživljava svaki minut pored aut linije, nije teško razumjeti zašto je Dortmund imao toliko uspjeha s njim", izjavio je Gundogan i potom nastavio: 

"Pep je jednako strastven, ali na drugačiji način. On je više kao genije koji čita igru i poktiva svaku moguću situaciju. Nema menadžera koji je poput njega i zato je on vjerovatno danas najbolji na svijetu", istakao je Nijemac. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Gungodan se uspješno oporavio od povrede i u posljednjoj utakmici protiv Bournemoutha (4:0) uspio je postići pogodak. Njegov tim u prvih pet kola ima isto toliko pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi