Guardiolin City srušio Barcelonu na Etihadu

Građani se osvetili za poraz u prvom meču

Guardiolin City srušio Barcelonu na Etihadu

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su na Etihadu Barcelonu u derbiju 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Izabranici Pepa Guardiole večeras su se osvetili za težak poraz na Nou Campu prije dvije sedmice, te su na svom stadionu savladali Barcelonu sa 3:1. Utakmicu je bolje otvorila katalonska ekipa koja je u 21. minuti utakmice stigla do vodstva. Neymar i Messi su odigrali sjajnu kontru, a mrežu Cityja na kraju je zatresao argentinski napadač.

Ipak, u momentima kada je Barcelona dominirala na terenu domaća ekipa stigla je do izjednačenja. Sergi Roberto je napravio veliku grešku u odbrani, a nakon asistencije Sterlinga gol za Manchester City postigao je Ilkay Gundogan.

Početkom drugog poluvremena Građani su došli do potpunog preokreta kada je fenomenalan gol iz slobodnog udarca postigao Kevin De Bryune. Desetak minuta nakon toga Barca je mogla doći do izjednačenja, ali zicer nije iskoristio Gomes koji je pogodio prečku.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 74. minuti utakmice kada je svojim drugim golom na meču konačnih 3:1 postavio Gundogan.

U istoj grupi večeras su se sastali Borussia Monchengladbach i Celtic, a utakmica je završena remijem, 1:1. Domaći su u prvom poluvremenu došli do vodstva preko Stindla, ali je bod Celticu u samom finišu iz penala donio Dembele.

Barcelona je i dalje prva u grupi C sa devet osvojenih bodova, dok je Manchester City drugi sa sedam. Gladbach je treći sa četiri boda, a Celtic je na dnu tabele sa dva osvojena boda iz četiri utakmice.

Liga prvaka, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City - Barcelona 3:1

B. Monchengladbach - Celtic 1:1





Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi