Guardiolina mašinerija zaustavljena na Molineuxu
City je u prošlom kolu pregazio Huddersfield, ali sa Wolvesima je bila druga priča.

Wolverhampton izvukao bod

Guardiolina mašinerija zaustavljena na Molineuxu

Nakon trijumfa nad Arsenalom i demoliranja Huddersfielda Manchester City je danas gostovao na Molineuxu gdje je odmjerio snage sa domaćim Wolverhamptonom. 

Brojna pojačanja koja je Wolverhampton doveo ovog ljeta nisu bila uzaludna, pošto je ekipa koja se vratila u PL pokazala kvalitet i na kraju izvukla bod protiv favorizovanog Cityja, pošto je susret završen rezultatom 1:1.

Od samog početka utakmice se vidjelo da će Wolvesi biti tvrd orah za City. Ipak, Građani su imali prvu veliku priliku preko Gundogana u 15. minuti susreta, ali je Rui Patricio odlično odbranio njegov pokušaj.

Na sljedeće veliko ubzđenje se čekalo do 21. minute kada Jimenez pogađa mrežu gola Cityja, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije. Već u sljedećem napadu City ima sjajnu priliku, ali Aguero pogađa stativu. Ubrzo nakon toga Raheem Sterling oprobava šut sa distance, ali Rui Patricio se baca kao mačka i fenomenalno brani njegov udarac.

Imale su obje ekipe nekoliko opasnih napada do kraja prvog poluvremena, ali se ipak na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Početak drugog poluvremena je donio nastavak zanimljivog nadmetanja, a u 57. minuti Helder Costa ima sjajnu priliku da dovede Wolvese u vodstvo. Ipak, njegov šut nakon prodora odlično brani Ederson.

Međutim, nakon kornera koji je uslijedio Wolvesi dolaze do vodstva. Moutinho je ubacio, a Willy Boly pogodio za 1:0. Bila je to užasna reakcija odbrane Cityja, ali se stiče dojam i da je Boly promašio loptu glavom, te da je ona u golu završila nakon što ga je pogodila u ruku.

Krenuli su Građani po izjednačenje, ali većih prilika nije bilo do 69. minute kada je Aymeric Laporte uspio poravnati rezultat poslije fenomenalnog ubacivanja Gundogana.

Veliku priliku da donese potpuni preokret Cityju je imao Gabriel Jesus u 76. minuti, pokušao je glavom nakon Mendyjevom ubacivanja, ali je Rui Patricio još jednom sjajno intervenisao.

Imalo se šta vidjeti i do kraja susreta, a veliku priliku za Wolvese je u 88. minuti propustio Jota koji je primio loptu, ali i šutirao preko gola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero je u samom finišu susreta sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali je lopta pogodila prečku.

Na kraju je susret završen rezultatom 1:1, a navijači Wolvesa su mogli biti izuzetno zadovoljni onime što su prikazali njihovi miljenici.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plavi kanarinac
JEBEM IM MRTVE DABOGDA ISPALI IZ LIGE UNISTIO SI FUDBAL CELAVI IDIOTE JEBO TI DODAVANJE I POSJED MATER U PICKU CELAVUUUUU !
3 12
Merlin
Nije im sviran cist penal, boly dao go rukom za 1-0, ali ko ih jebe....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi