Gubi li Real Madrid još jednu buduću zvijezdu?
Foto: EPA

Asensio ponovo na posudbi?

Gubi li Real Madrid još jednu buduću zvijezdu?

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Rafael Benitez vjerovatno će pustiti mladog napadača Marca Asensija iz kluba.

Asensio je član Real Madrida od ljeta prošle godine, ali je sezonu proveo kao posuđen igrač u klubu u kojem je ponikao, Mallorci.

Ipak, čini se kako Rafael Benitez nije zainteresovan da u timu ima jednog od najtalentovanijih krilnih napadača Evrope. Spreman ga je već ovog ljeta pustiti iz kluba na novu posudbu, a brojne ekipe ga žele vidjeti u svojim redovima.

Tako se za njegove usluge interesuju Espanyol, Villarreal, Betis i Malaga, pa bi 19-godišnji fudbaler karijeru mogao nastaviti u nekoj od ovih ekipa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi fudbaler je kompletnu omladinsku karijeru proveo u ekipi Mallorce. Privukao je pažnju na sebe odličnim nastupima, a u ljeto prošle godine je potpisao šestogodišnji ugovor s Kraljevima.

Plaćen je četiri miliona eura, a prošlu sezone je kao posuđen igrač u Mallorci upisao 19 nastupa, te je postigao tri pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.