Gudelj: Ako se odlučim za BiH, nema nazad

Fudbaler AZ-a sanja Mundijal

Gudelj: Ako se odlučim za BiH, nema nazad

Srbijanski fudbaler Nemanja Gudelj mašta o nastupu na Svjetskom prvenstvu, a taj san mogao bi mu se ostvariti već narednog ljeta i to u dresu fudbalske reprezentacije BiH. 

Naime, člana holandskog AZ Alkmaara žele u N/FSBiH, a to je nedavno i potvrđeno iz našeg Saveza. 

"Koliko često imate šansu da igrate na Svjetskom prvenstvu? Ako me pozovu dobro ću da razmislim, to nije mala odluka. Ako pristanem nema nazad", rekao je Gudelj koji je igrao za mlađe selekcije Srbije.

Interesovanje u BiH za Gudelja postoji, te ukoliko bude igrao u pravoj formi eventualni poziv selektora Safeta Sušića za mladog igrača nikoga ne bi trebao iznenaditi. 

Gudelj ima 22 godina, igra na poziciji veznog fudbalera, a ove sezone postigao je četiri gola za AZ. Nemanja je rođen u Beogradu, ali je njegov otac, nekadašnji fudbalera Partizana Nebojša iz Trebinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.