Gudelj: Srećan sam zbog poziva selektora

Vezista Srbije poručio

Gudelj: Srećan sam zbog poziva selektora

D. Vejo

Vezista kineskog Tianjina Nemanja Gudelj ponovo je dobio povjerenje selektora Srbije Slavoljuba Muslina za meč petog kola kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, protiv Gruzije.

Da bi se odazvao na poziv selektora, prešao je više od 10.000 kilometara, ali kako kaže to mu ne predstavlja veliki problem.

"Kada pogledate kilometražu, ispada da sam prešao pola svijeta. Međutim, to mi nije teško palo. Srećan sam zbog poziva selektora, što sam ponovo ovdje i što vidim svoje prijatelje. U Kini je uvijek slobodan vikend pred FIFA termin za reprezentacije. To je njihov način da izađu u susret strancima što je za svaku pohvalu", ističe Nemanja Gudelj.

Nesuđeni bh. reprezentativac porijeklom iz Trebinja, ove je zime zbog sukoba sa stručnim štabom Ajaxa odlučio da napusti Amsterdam i otisne se u zemlju istočne Azije.

"Sve je zaista sjajno u Kini. Nisam nikada mislio da uslovi mogu biti ovako dobri kao što je to sada slučaj. Baš sam prijatno iznenađen", dodaje vezista.

Da u Kini vlada veliki komfor dokaz je privatni vozač kojeg ima 25-godišnji fudbaler.

"Meni je zaista super, moj vozač govori engleski i tako mi kroz vožnju objašnjava znamenitosti grada. Ma sve je izvanredno", zaključuje on.

Podsjetimo, nakon što je Ljubomir Fejsa zbog povrede morao da otkaže nastup u A timu Srbije, njegovo mjesto zauzeo je upravo Nemanja Gudelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi