Gudelju stigao poziv iz Srbije, debituje protiv Irske

Prava taktika fudbalera AZ-a

Gudelju stigao poziv iz Srbije, debituje protiv Irske

Iako se o Nemanji Gudelju pisalo kao mogućem novom reprezentativcu BiH, koji je tokom svoje omladinske karijere nosio dres U-21 reprezentacije Srbije, to se neće desiti.

Sin nekada proslavljenog fudbalera Leotara i Partizana Nebojše Gudelja odabrao je pravu taktiku kako bi se njegovo ime našlo već na narednom spisku VD selektora reprezentacije Srbije Ljubinka Drulovića.

Mladi fudbaler AZ-a jedno vrijeme je svojim izjavama plijenio pažnju bh. sportske javnosti kako bi u budućnosti mogao obući dres fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Dres Zmajeva nikada nije ni bio cilj rođenog Beograđanina, već samo način da na sebe skrene pažnju fudbalskih krugova u Srbiji, kako bi što prije zakoračio u seniorsku svlačionicu fudbalske reprezentacije naših istočnih komšija. 

Nemanja Gudelj je rođen 1991. godine u Beogradu. Svojevremeno je upisao 15 nastupa za U21 tim Srbije. Od 2009. do 2013. je bio član Brede, a od prošle godine pokriva sredinu terena AZ Alkmaara za koji je na 19 mečeva postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.