Guerrero za novi klub debitovao golom i asistencijom

Flamengo uspješniji od Internacionala

Guerrero za novi klub debitovao golom i asistencijom

Paolo Guerrero je u dresu svog novog kluba nastavio tamo gdje je stao na nedavno završenoj Copa Americi, gdje je sa četiri pogotka vodio svoj Peru do trećeg mjesta.

Guerrero se prije nekoliko dana pridružio Flamengu, u kojem je predstavljen kao veliko pojačanje, a da će to i biti pokazao je već na prvoj utakmici.

Flamengo je gostovao Internacionalu a u prednost je došao već nakon 11. minuta, kada je Guerrero postigao debitantski gol za svoj novi klub. Bivši napadač Bayerna i HSV-a je u 66. minuti svoj odličan nastup krunisao i jednom asistencijom, kada je lijepo proigrao Evertona koji je još ljepše pogodio za 2:0. Ernado je počasnim golom u 93. minuti postavio konačan rezultat utakmice (2:1).

Flamengo se nakon 12 odigranih kola nalazi na skromnom 13. mjestu sa isto toliko bodova, dok je Internacional plasiran tri pozicije niže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.