Guess Who's Back? Portugalski heroj iz 2016. podsjetio na stare dane
Eder je danas postigao prvi gol za Portugal nakon jula 2016. godine

Eder se upisao u strijelce

Guess Who's Back? Portugalski heroj iz 2016. podsjetio na stare dane

Portugalski napadač Eder možda nikada nije i neće biti fudbaler svjetskog kalibra, ali pošlo mu je za rukom nešto o čemu sanja 90% najboljih igrača današnjice.

U finalu Evropskog prvenstva 2016. godine, Eder je duboko u sudijskoj nadoknadi postigao gol Francuzima za pobjedu 1:0 i tako donio svom Portugalu prvu titulu prvaka Evrope u historiji.

Eder je i tada u reprezentaciju Portugala stigao na mala vrata, a njegova karijera je u međuvremenu dodatno krenula nizbrdo pa tako ovaj visoki napadač danas ne igra u ligama petice, već u Rusiji. Doduše, sa Lokomotivom igra u Ligi prvaka, ali složit će se mnogi da se od njega ipak očekivalo malo više.

Kultni gol u finalu Evropskog prvenstva je do dana današnjeg bio posljednji koji je Eder zabio u portugalskom dresu, ali svakom čekanju je došao kraj.

Portugal je kao gost savladao Škotsku sa 3:1 u prijateljskoj utakmici, a Eder je bio strijelac gola za 2:0 u 74. minuti susreta.

Eder dosta dugo nije čak bio ni pozivan u reprezentaciju Portugala, a gol u finalu Eura mu je stvorio probleme jer je u tom periodu igrao u Francuskoj, gdje mu je publika zviždala gdje god bi se pojavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti