Portugal demolirao Lihtenštajn pred dolazak Bosne i Hercegovine
Portugal će sigurno u duelu protiv Bosne i Hercegovine biti ogroman favorit, ali kako i njima treba pobjeda, sigurno je da ćemo vidjeti itekako otvoren meč sa mnoštvom golova

Uvjerljiva pobjeda

Portugal demolirao Lihtenštajn pred dolazak Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Mlada reprezentacija Portugala deklasirala je večeras Lihtenštajn (0:9) i tako u dobrom raspoloženju dočekuje utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Portugalci su očekivano ladano stigli do trijumfa, a posao su završili već u prvom poluvremenu kada su stvorili tri gola prednosti (0:3).

Goncalves je u drugoj minuti otvorio seriju golova, a zatim su pogađali Tavares (28.) i Filipe (45+1.) za rezultat od 0:3 na poluvremenu.

Nije se Portugal zadovoljio ovim rezultatom i u nastavku su potpuno deklasirali nemoćnog rivala.

Još tri gola (ukupno četiri) u nastavku je postigao Tavares, a pogađali su još Jota i Dias za konačnih 0:9.

U utorak Portugal igra najvažniji meč kvalifikacija, a protivnik im je selekcija Bosne i Hercegovine, a pobjednik će igrati u baražu.

Kvalifikacije za EP:

Lihtenštajn - Portugal 0:9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi