Guimaraes lako protiv Setubala

Portugalska Primeira, 11. kolo

Guimaraes lako protiv Setubala

Edmir Škorić

U sudaru dvije Vitorie, Guimaraes - Setubal, ubjedljivo su slavili domaći nogometaši s 3:0. Tom je utakmicom kompletirano 11. kolo portugalske Primeire.

Setubal je bez ispaljenog metka pao na Dom Alfonso Henriques stadionu u Guimaraesu. U okršaju klubova iz donjeg dijela tabele Guimaraes je lako izašao na kraj sa ekipom koja još nema gostujuće pobjede.

Pobjedu domaćem sastavu osigurali su Brazilci. Sva tri gola postignuta su u nastavku utakmice. Prvo je Marcelo Toscano u 53. minuti pogodio za 1:0, a isti igrač je u 73. minuti postavio konačnih 3:0.

Pet minuta prije njegova drugog gola Edgar Silva je sa bijele tačke udvostručio prednost Guimaraesa.

Setubal je utakmicu završio s dva igrača manje. U 56. minuti zbog drugog je žutog kartona isključen Santos, a Silva u 67. minuti direktno nakon prekršaja unutar svog šesnaesterca.


Primeira liga, 11. kolo:
Guimaraes - Setubal 3:0 (Toscano 53, 73, Silva 68 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.