Guimaraes velikim preokretom zaledio Lisabon

Sportin imao 2:0 do 78. minute, ali...

Guimaraes velikim preokretom zaledio Lisabon

Edmir Škorić

Prava drama viđena je u Lisabonu na Jose Alvalde stadionu, gdje je Sporting, u zadnjih petnaestak minuta, propustio prednost od dva gola nad Guimaraesom.

Helder Postiga je u 16. minuti savladao brazilskog golmana Nilsona na golu Guimaraesa, a petnaestak minuta kasnije Simon Vukčević je povisio na 2:0. I dok su domaći navijači preraučinavali poziciju na tabeli poslije "osvojena" tri boda, gosti su napravili pravo čudo.

No, ko zna da li bi do njega došlo da Maniche nije isključen u redovima domaćih u 73. minuti. Najprije je pet minuta kasnije Tiago Targino smanjio prednost Sportinga, a isti igrač je, samo dva minuta kasnije, poravnao rezultat. Do potpunog preokreta Guimaraes stiže minut prije kraja, kada je Bruno Teles savladao Rui Patricija i zaledio Lisabon.

Guimaraes se sada izjednačio sa drugoplasiranom Benficom (po 18 bodova), dok je Sporting ostao na 6. poziciji sa 15 bodova.

Portugalska Sagres liga, 10. kolo:
Sporting - Guimares 2:3 (H. Postiga 16, Vukčević 31/ T. Targino 78, 80, Bruno Teles 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.