Guizhou do važne pobjede, Muslimović strijelac

Azijska Liga prvaka

Guizhou do važne pobjede, Muslimović strijelac

Edmir Škorić

Nogometaši Guizhou Renhea savladali su Central Coast Mariners u 4. kolu azijske Lige prvaka s 2:1, a strijelac jedinog gola bio je Zlatan Muslimović. 

Nakon tri utakmice bez pobjede (0-1-2) Guizhou je konačno došao do pobjede i to protiv australske momčadi Central Coast Mariners. 

 

Mitchell Duke je u završnici prvog dijela iz penala doveo goste u vodstvo od 0:1. Domaći uspijevaju u posljednjih šest minuta doći do preokreta.

 

Prvo je Muslimović u 84. minuti poravnao na 1:1, a samo dvije minute kasnije Qu Bo je pogodio za pobjedu kineskog sastava.

 

Bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović odigrao je 90 minuta, koliko i strijelac Muslimović. Guizhou ima četiri boda dva kola prije kraja, te je i dalje u igri za plasman u sljedeću fazu takmičenja.

 

AFC Liga prvaka, 4. kolo:

Guizhou Renhe - Centra Coast 2:1 (Muslimović 84, Bo 86/ Duke 43) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.