Gullit: Drogba i Messi su ključni igrači

Gullit: Drogba i Messi su ključni igrači

E. Škorić

Legenda Holandije, Ruud Gullit, vjeruje kako su Drogba i Messi ključni igrači za svoje klubove, u večerašnjoj utakmici polufinala Lige prvaka, te da od ovih igrača sve zavisi. Gullit se osvrnuo i na taktičke zamisli trenera.

Nekadašnja igračka zvijezda Gullit kako sve lopte Hiddinkove momčadi trebaju da idu na Didiera Drogbu, da bi ovaj potom spuštao za svoje "veznjake", prije svega Franka Lamparda, koji ima odličan udarac.

"Ključ za Chelsea je da daju lopte Drogbi što je prije moguće. On će duge lopte primati na prsa, te ih spuštati za Lamparda koji, potom, ima dosta opcija da ugrozi gol Barcelone. To je mjesto gdje je Chelsea najmoćniji. Tako će staviti odbranu gostiju pod pritisak, pogotovo jer Barcelona nema Marqueza, pa mora napravit najmanje jednu promjenu za razliku od prošle utakmice."

Gullit priznaje da je prva utakmica bila spektakl, dodavši da je Hiddink postavio pravu taktiku.

"Kritike Hiddinku nakon prve utakmice nisu bile fer. To je sve od onih koji ne žele vidjeti ništa osim "savršene utakmice". Siguran sam da će večeras biti drugačije."

Gullit je dodao i to kako Barca može igrati samo jedan način, dok Chelsea ima planove "A" i "B", te da bi to moglo biti presudno. Istakako je i to da ne treba očekivati istu formaciju (4-4-2), onu formaciju sa kojom je Chelsea savladao Fulham u subotu, u Premiershipu.

"Istina je da kada imaju loptu u posjedu izgleda fantastično, ali bez nje izgledaju veoma ranjivo. Hiddink zna da tako ne mogu igrati večeras. Mislim da će se Chelsea postaviti na isti način kao i prvu utakmicu. Za mene, najvažnije je da eliminišu Xavija i Iniestu. Oni će biti ključni igrači za prolaze Messija, Eto'oa i Henryja."

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije