Gummersbach ubjedljiv u prvom susretu

Kup pobjednika kupova

Gummersbach ubjedljiv u prvom susretu

Adnan Beganović

U prvom finalnom susretu Kupa pobjednika kupova, rukometaši Gummersbacha pobijedili su Granollers rezultatom 35:24, te su tako jako dobro iskoristili prednost domaćeg terena.

Izabranici Seada Hasanefendića dobro su otvorili susret, a kako je vrijeme proticalo njihova rezultatska prednost je rasla. Devet razlike pred revanš na jugu Španije je jako velika zaliha i bilo bi pravo čudo da Gummersbach ne osvoji pehar.

Na golu Gummersbacha sjajan je bio crnogorski reprezentativac Goran Stojanović, koji je skupio 21 odbranu, a najefikasniji u njemačkoj momčadi bili su Lutzelberger sa 8 i Szilagyi sa 6 pogodaka, dok su kod španjolske momčadi Apelgren, Campos i  Svitlica sa po 4 pogotka bili najefikasniji.

Kup pobjednika kupova, prva utakmica finala:

Gummersbach - Granollers 34:25 (18:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti