Ni da spomene Njemačku; Gundogan otkrio favorita za osvajanje Eura: "Oni su iznad svih"

Veznjak Barcelone iznio svoje mišljenje

Ni da spomene Njemačku; Gundogan otkrio favorita za osvajanje Eura: "Oni su iznad svih"

Admin Čaušević

Evropsko prvenstvo počinje za nekoliko dana. Akteri najvažnijeg fudbalskog događaja u 2024. godini se posljednjih dana se redovno suočavaju s pitanjima koji je prvi kandidat za titulu.

Ilkay Gundogan, koji će sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi Njemačku nema sumnje ko je prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva.

Zanimljivo da iskusni veznjak nije uvrstio Elf ni među pet prvi kandidata za konačnu pobjedu bez obzira što će igrati na domaćem terenu.

Fudbaler Barcelone je za prvog favorita izabrao Francusku koja ima zaista zastrašujući sastav te je njegov izbor nekako očekivan.

"Francuska je iznad svih, zatim slijede Portugal, Španija i Engleska", mišljenja je Gundogan koji je zatim komentarisao i svoju Njemačku.

"Nakon nekoliko slabih nastupa treba nam samodiscipline, ne smatramo se prvim kandidatom, ali možemo odigrati važnu ulogu.

Oglasi

Njemačka se nalazi u jako nezgodnoj grupi sa Škotskom, Švicarskom i Mađarskom, ali se svejedno od Elfa očekuje da plasman u nokaut fazu.

Inače, Lothar Matthaeus koji je bio prvak Evrope s Njemačkom 1996. godine je kritikovao Gundogana te je mišljenja da kapitensku traku treba nositi povratnik Toni Kroos.

"Kroos treba biti kapiten, a Gundogan je mogao biti starter na svakom meču. Međutim u posljednje vrijeme ga uvijek mijenjaju nakon sat vremena igre."

"To baš nije kapitenski. Vidi se da mu trener Julian Nagelsmann ne vjeruje da igra svih 90 minuta iako je bez obzira na sve veliki igrač."

"Možda postoji dogovor s Gundoganom da drži glavu spuštenom kada ne igra. Ali u prošlosti kapiteni su uvijek bili nedodirljivi. Sada je drugačije", poručio je Matthaeus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi