Njemačka jedva do pobjede protiv Grčke, Poljska počistila Ukrajince

Remi Škotske i Finske

Njemačka jedva do pobjede protiv Grčke, Poljska počistila Ukrajince

Eldar Ganibegović

Od 20:45 su se igrale još neke prijateljske utakmice pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i vidjeli smo neke zanimljive utakmice i rezultate.

U posljednjoj provjeri pred otvaranje EURO-a protiv Škotske za sedam dana, selekcija Njemačke je u Monchengladbachu slavila protiv Grčke rezultatom 2:1.

Problemi za goste u desetoj minuti. Umjesto Ioannidisa je na teren ušao Pavlidis, koji se inače dovodi u vezu s prelaskom u Crvenu zvezdu.

Prvi do prednosti dolaze Grci. Igrala se 34. minuta kada je Georgios Masouras pokupio jednu odbijenu loptu i pospremio je u mrežu.

Devet minuta kasnije je zbog ofsajda poništen gol Havertza, da bi isti igrač imao šansu u nadoknadi, no njegov udarac zaustavlja golman gostiju, Vlachodimos.

Ipak, upravo je Kai Havertz donio Nijemcima izjednačenje i to lijepim golom u 56. minuti, da bi za pobjedu pogodio Gross u 89. minuti.

Oglasi

Poljska je na domaćem terenu ugostila Ukrajinu i slavila rezultatom 3:1, no koliko god pobjeda raduje, brine ih povreda Milika.

U razmaku od 11. do 30. minute pogađali su Walukiewicz, Zielinski i Romanczuk, da bi utješni gol za Ukrajinu u 41. minuti postigao Dovbyk.

Zanimljiv meč igrali su Škotska i Finska. Na kraju nismo vidjeli pobjednika, bilo je 2:2, a svi golovi pali su u drugom poluvremenu.

Autogol Hoskonena u 54. minuti, a samo četiri minute kasnije Škotska duplira prednost preko Shanklanda.

Probudila se Finska pa je postigla gol nade u 72. minuti preko Kallmana, da bi u 85. minuti iz penala za konačnih 2:2 pogodio Antman.

Prijateljske utakmice pred EURO 2024:

Njemačka - Grčka 2:1
Poljska - Ukrajina 3:1
Škotska - Finska 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi